Cel putin 32 de civili, printre care cinci copii, si-au pierdut joi viata in bombardamente aeriene si de artilerie ale regimului sirian, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, potrivit Agerpres.

"A avut loc o escaladare joi seara, cu bombardamente neintrerupte", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, care initial anuntase 16 civili ucisi. "Sunt multi raniti si corpuri sub daramaturi", a adaugat el.

Directorul OSDO a precizat ca bilantul de joi este unul din cele mai grave pentru o zi de la declansarea, la 15 noiembrie, a violentei campanii de bombardamente ale armatei siriene asupra cartierelor aflate sub controlul insurgentilor in al doilea oras ca marime din Siria.

Dupa zece zile de ofensiva asupra zonei estice a orasului Alep, care a scapat regimului in 2012 si pe care doreste sa il cucereasca cu orice pret, cel putin 188 de civili, dintre care 27 de copii, si-au pierdut viata, potrivit OSDO.

Cel putin 250.000 de civili traiesc sub asediu la Alep-Est, unde ultimele spitale in activitate au fost grav avariate de recente raiduri aeriene, mai scrie AFP.