Anchetatorii sud-coreeni au perchezitionat joi sediile concernelor Lotte si SK, in cadrul unui caz de trafic de influenta care o priveste direct pe presedinta Park Geun-hye, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Procuratura efectuase deja, miercuri, perchezitii si la grupul Samsung, cea mai mare afacere din Coreea de Sud condusa de o familie.

Firmele respective sunt suspectate ca ar fi finantat organizatii detinute sau controlate de Choi Soon-sil, o prietena apropiata a sefei statului, in schimbul unor favoruri politice legate de licente duty-free, relateaza agentia sud-coreeana Yonhap, preluata de Reuters.

Choi a fost inculpata duminica, alaturi de o fosta asistenta a lui Park, sub acuzatia de a fi facut presiuni asupra firmelor sa subventioneze fundatiile aflate in centru acestui scandal.

Potrivit Yonhap, au fost efectuate perchezitii si la ministerul de finante - care a confirmat informatia printr-un purtator de cuvant - si la autoritatea vamala, cea care elibereaza licentele duty-free.