Un producator mexican de ciment a anuntat ca este pregatit sa participe la ridicarea zidului promis de republicanul Donald Trump la frontiera dintre Statele Unite si Mexic, relateaza New.ro citand Reuters. Miliardarul republican a promis in timpul campaniei electorale ca va ridica un zid la frontiera mexicana pentru a pune capat imigratiei ilegale, insa saptamana trecuta a explicat ca o parte din granita ar putea sa fie protejata de garduri cu sarma ghimpata.

"Nu putem sa fim pretentiosi. Suntem un producator important in acea zona si trebuie sa ne respectam clientii de pe ambele parti ale frontierei", a declarat directorul executiv al Grupo Cementos de Chihuahua (GCC), Enrique Escalante.

Campania republicana a promis ridicarea unui zid "mare, frumos si puternic" de-a lungul celor 3.200 de kilometri de granita comuna pentru a opri imigratia ilegala dinspre Mexic. Donald Trump nu s-a sfiit sa-i numeasca "violatori si criminali" pe imigrantii mexicani si a sustinut ca ridicarea zidului va fi finantata de catre Mexic.

Mai multe zone de granita sunt deja protejate de garduri inalte, iar o mare parte din granita americano-mexicana este de-a lungul raului Rio Grande.

GCC este una dintre cele mai importante companii de materiale de constructii din Mexic si isi desfasoara activitatiile in special in provincia Chihuahua, situata la granita cu statele americane Texas si New Mexico. Aproximativ 70% din vanzarile companiei se indreapta spre Statele Unite.

Escalante s-a declarat incantat de planurile miliardarului republican de a investi in industria energetica si in infrastructura din Statele Unite.

"Pentru industria in care suntem, Trump este un candidat favorabil", a precizat directorul GCC.