Donald Trump a ales-o pe Nikki Haley, guvernatoare in Carolina de Sud, cu putina experienta diplomatica si fosta critica a republicanului in campania electorala, sa fie ambasadorul SUA la Natiunile Unite, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alegerea lui Haley a fost anuntata oficial miercuri de echipa de tranzitie a lui Trump.

"Guvernatorul Haley are realizari dovedite in privinta aducerii impreuna a oamenilor, indiferent de trecutul sau afilierea politica, pentru a duce mai departe politici importante, pentru imbunatatirea statului si tarii", a spus Trump intr-un comunicat de presa.

Haley, o republicana de 44 de ani, l-a criticat dur pe Trump in campania electorala pentru retorica dura in privinta migrantilor ilegali si pentru ca nu i-a dezavuat destul de puternic pe adeptii suprematiei albe.

Alegerea lui Haley, fiica unor imigranti indieni si o voce activa pentru toleranta, ar putea fi tintita contra criticilor referitoare la declaratiile lui Trump privind imigrantii si minoritatile, dar si la adresa acuzatiilor de sexism.

Doua surse familiare cu decizia au declarat Associated Press ca functia de ambasador la ONU ca fi una cu rang ministerial.

Ea i-a sprijinit pe rivalii lui Trump, Marco Rubio si Ted Cruz, in alegerile primare, dar luna trecuta a spus ca il va vota pe Trump, in ciuda rezervelor privind caracterul sau.

Ea l-a criticat si pentru ca nu si-a facut publice actele fiscale, ceea ce l-a facut pe Trump sa replice ca “oamenilor din Carolina le e rusine cu Nikki Haley”.