Un grup de experti in IT cer echipei de campanie a lui Hillary Clinton sa solicite renumararea voturilor in Wisconsin, Michigan si Pennsylvania, scrie CNN, care citeaza surse apropiate dosarului.

Huma Abedin si Hillary ClintonFoto: Captura Youtube.com

Acestia cred ca au gasit dovezi ca numararea voturilor ar fi putut fi manipulata sau viciata si si-au prezentat argumentele echipei candidatului democrat, care a pierdut alegerile prezidentiale, spre surprinderea generala, in fata lui Donald Trump.

Acesti experti, printre care J. Alex Halderman, seful centrului pentru securitatea computerelor de la Universitatea Michigan, sustin ca au descoperit un tipar curios in circumscriptiile care s-au bazat pe numararea electronica a voturilor.

Potrivit surselor citate, grupul de experti l-a informat pe John Podesta, seful de campanie al lui Clinton, ca democrata a primit cu 7% mai putin voturi in circumscriptiile care s-au bazat pe votul electronic, ceea ce ridica semne de intrebare privind o potentiala actiune de piratare.

Expertii afirma ca nu au gasit nicio dovada legata de un presupus act de piratare, dar acest model pe care spun ca l-au identificat ar trebui verificat independent.