Rusia spera ca poate stabili relatii mai constructive cu Bulgaria si Moldova, a spus un consilier prezidential de la Kremlin potrivit Reuters, declaratia venind in contextul in care in ambele tari mentionate au fost alesi presedinti care vor legaturi mai bune cu Moscova.

Igor DodonFoto: Facebook / Igor Dodon

"Ne asteptam si fie oportunitati pentru relatii mai constructive", a spus Yuri Ushakov, citat de agentia rusa Ria.

Presedintele ales al Republicii Moldova, IgorDodon, va merge intr-o vizita oficiala la Moscovala finalul lunii noiembrie, dupa o intalnire a comisiei interguvernamentale ruso-moldovene de comert si economie, a declarat marti Grigory Karasin, adjunctul ministrului rus de Externe.

Relatiile dintre Republica Moldova si Federatia Rusa trebuie sa ajungala nivelul celor de "parteneriat strategic", a declarat intr-un amplu interviu acordat agentiei ruse Interfax Dodon.

Fostul sef al fortelor aeriene bulgare, Rumen Radev, a castigat runda decisiva a alegerilor prezidentiale de la sud de Dunare ce a avut loc acum aproape doua saptamani.

Radev a sustinut in campania electorala ca este in interesul tarii sa gaseasca un echilibru intre obligatiile de tara membra a Uniunii Europene si imbunatatirea legaturilor cu Rusia. Premierul bulgar si-a dat demisia dupa victoria candidatului pro-rus.