Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a ajuns marti seara in Florida, unde va sarbatori joi Ziua Recunostintei, in compania familiei, la proprietatea sa, Mar-a-Lago, din Palm Beach, transmite EFE, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Trump este insotit de membri ai familiei, printre care sotia sa, Melania Trump, si fiul sau de 10 ani, Barron, dar si de Reince Priebus, viitorul sau sef de cabinet la Casa Alba.

Autoritatile federale si locale au stabilit zone de securitate aeriana si maritima pentru a-l pazi pe viitorul presedinte al SUA - care isi va prelua functia pe 20 ianuarie -pe durata sederii in Florida, prima de cand a castigat alegerile din 8 noiembrie.

Administratia Federala a Aviatiei a instituit, incepand de marti si pana duminica, restrictii temporare de zbor pe o raza de circa 3,7 mile in jurul complexului privat al lui Trump, in Palm Beach.

De asemenea, Garda de Coasta a fixat trei zone de securitate maritima in acelasi interval pentru a preveni "acte teroriste, sabotaje sau alte acte subversive, accidente sau alte cauze de natura similara".

In 1985, Donald Trump a cumparat proprietatea din Palm Beach, ale carei cladiri datau din anii 20, si a transformat-o intr-un club privat.