Sase alegatori americani din zece se declara "optimisti" in ceea ce priveste urmatorii patru ani pe care ii vor petrece cu Donald Trump presedinte, potrivit unui sondaj al universitatii Quinnipiac publicat marti, la doua saptamani dupa alegerea republicanului populist, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

59% dintre respondenti cred ca presedintele ales ar trebui sa isi inchida contul de Twitter, principalul sau instrument de comunicare, pentru a se concentra asupra functiei sale pentru care a fost ales in 8 noiembrie.

Sondajul efectuat telefonic in perioada 17 - 20 noiembrie pe un esantion de 1.071 de americani, si care are o marja de eroare de 3%, arata ca 37% dintre alegatori sunt insa pesimisti.

49% cred in Donald Trump, apreciind ca acesta va fi un "super" (17%) sau "bun" (32%) presedinte, fata de 43% care nu cred in el ("nu foarte bun" -17%, "rau" - 26%).

Un alt semn al fracturii din randul alegatorilor americani: 49% cred ca Donald Trump va lua masuri care vor diviza tara, fata de 47% care nu cred asta.

Si in ceea ce priveste asteptarile parerile sunt impartite. Unul din doi americani nu crede ca Trump va reduce costul asigurarilor de sanatate dar doua treimi cred ca va crea locuri de munca (66-28). Iar 58% cred ca va apara America de amenintarea terorista, in timp ce unul din doi nu crede ca va reusi sa invinga Statul Islamic.

Intr-un alt sondaj CNN/ORC publicat tot marti, majoritatea americanilor (53%) crede ca Donald Trump va face treaba buna sau foarte buna.