Presedintele ales al Americii, Donald Trump, a anuntat marti pe Twitter anularea unui interviu cu New York Times, pe care il acuza in mod regulat de lipsa de impartialitate, pentru ca, in cele din urma sa revina asupra deciziei si sa acorde acest interviu, scrie AFP.

Influentul cotidian new-yorkez a aflat de anularea interviului dupa ce a citit mai multe tweeturi ale miliardarului, postate in cursul diminetii, si care marcheaza un nou episod al razboiului deschis al acestuia cu o parte a presei.

"Am anulat o intalnire prevazuta azi cu @nytimes cand termenii si conditiile reuniunii au fost schimbate in ultimul moment. Nu e bine", a scris miliardarul, pe contul sau.

"Poate ca un nou interviu va fi organizat cu @nytimes. In asteptare, continua sa scrie despre mine inexact si cu un ton dezagreabil", a continuat Donald Trump.

Intr-un al treilea tweet, acesta a publicat o informatie legate de un varf al plangerilor cititorilor care vizeaza ziarul, in ultimii 15 ani, anuntata chiar de cotidian.

"Nu am schimbat regulile si nu am incercat sa o facem", a reactionat o purtatoare de cuvant al New York Times, Eileen Murphy. Miliardarul ar fi trebuit sa se intalneasca cu "editori, ziaristi, editorialisti si directorul publicatiei" pentru "o scurta sedinta 'off the record', urmata de o intalnire "on the record", in care acesta putea fi citat.

Aceasta sustine ca echipa lui Trump a dorit sa schimbe conditiile, "cerand doar o intalnire privata, fara partea 'on the record+, ceea ce am refuzat", a continuat aceasta, intr-un articol publicat pe site-ul New York Times.

In cele din urma, la mijlocul diminetii, un atasat de presa al presedintelui ales, Hope Hicks, a anuntat ziaristii ca "intalnirea a avut loc, asa cum era prevazut".

Aceasta noua salva a miliardarului ilustreaza relatiile dificile ale presedintelui ales cu o parte a presei si vine dupa o intalnire, luni, cu mai multi ziaristi din marile televiziuni americane si prezentatori vedeta.

Trump a profitat de aceasta intalnire, care nu este neobisnuita pentru un presedinte ales, pentru a le reprosa ziaristilor modul in care l-au prezentat in campania electorala.

Acesta ar fi afirmat, potrivit unor surse, ca sta intr-o camera "plina de mincinosi".