Administratia lui Donald Trump nu o va ancheta pe Hillary Clinton in scandalul mailurilor private, a afirmat marti una dintre cele mai apropiate consiliere ale presedintelui ales, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

In cadrul unei dezbateri prezidentiale, Donald Trump a afirmat, in fata lui Hillary Clinton, ca, daca va fi ales, va cere departamentului Justitiei sa numeasca un procuror special care sa ancheteze dosarul serverului privat folosit de fostul secretar de stat pentru mailuri.

"Cred ca atunci cand presedintele ales, care este si in fruntea partidului vostru, va spune ca nu doreste sa continue sa ancheteze aceste acuzatii chiar inainte de a fi investit, acest lucru lanseaza un mesaj foarte puternic, atat pe fond cat si pe forma", a declarat Kellyanne Conway, la MSNBC.

Donald Trump ar reveni astfel asupra uneia dintre promisiunile facute in campanie si a unui slogan care i-a entuziasmat pe partizanii sai: "lock her up !" (inchideti-o!).

Folosirea unui server privat de catre Hillary Clinton in cei patru ani cat s-a aflat in fruntea diplomatiei americane i-a adus critici severe care i-au afectat campania electorala pentru Casa Alba.