Doi cetateni rusi se numara printre suspectii de implicare in presupusul complot care ar fi vizat asasinarea premierului muntenegrean Milo Djukanovic, in ziua alegerilor din aceasta tara, scrie New York Times. Un reprezentant al Parchetului din Muntenegru a declarat pentru Associated Press, sub protectia anonimatului, ca 21 de oameni sunt investigati in acest caz, dintre care doi sunt cetateni rusi, iar trei sunt cetateni sarbi.

20 de persoane au fost arestate initial in Muntenegru dupa alegerile generale din 16 octombrie, in ancheta vizand presupusul complot. O parte dintre acestea au fost apoi eliberate, iar anchetatorii au retinut si alti suspecti.

Kremlinul a negat recent orice implicare a Moscovei in presupusul complot, dupa ce justitia muntenegreana anuntase ca este posibil ca "un grup de nationalisti rusi" sa fi condus operatiunea.

Autoritatile muntenegrene au anuntat, dupa alegerile din noiembrie, ca au dejucat un presupus complot care ar fi vizat asasinarea asasinarea premierului Milo Djukanovici, in ziua alegerilor, pentru a propulsa la putere o formatiune de opozitie.

Fosta republica iugoslava Muntenegru a vazut o explozie de teorii ale conspiratiei dupa scrutinul din 19 octombrie,.

Partidele de opozitie din Muntenegru sustin ca ear fi vorba despre un complot fabricat si il acuza pe Djukanovici ca foloseste serviciile de securitate pentru a-si extinde sfertul de secol de dominanta asupra Muntenegru.

Inaintea votului, Djukanovici a acuzat Rusia ca finanteaza opozitia pentru a bloca aderarea tarii la NATO. Formatiunile de opozitie, multe dintre ele pro - NATO, au respins acuzatiile.