Sapte salafisti, care au purtat veste inscriptionate "Politia Sharia" pentru a recomanda clientilor barurilor sa nu consume alcool si s a nu asculte muzica, au fost achitati luni in vestul Germaniei, scrie AFP.

Tribunalul din Wuppertal i-a achitat pe acuzati, care au patrulat imbracati astfel in septembrie 2014 pe strazile acestui oras industrial unde traieste o comunitate musulmana puternica, apreciind ca nu au incalcat legea care interzice purtarea de uniforme la adunarile publice.

Aceasta lege viza initial defilarilor nostalgicilor partidului nazist.

Aceste veste nu erau "nici militante nici intimidante", a explicat tribunalul, potrivit unui purtator de cuvant.

Curtea de apel din Dusseldorf decisese in mai ca acesti barbati trebuie adusi in fata justitiei, contrazicand astfel o decizie prealabila a tribunalului din Wuppertal.

Salafistii patrulau satrazile din Wuppertal si le spuneau oamenilor sa nu bea, sa nu asculte muzica si sa nu joace la cazinouri.

Ei erau condusi de unul dintre cei mai cunoscuti predicatori din Germania, Sven Lau, in prezent anchetat de justitie pentru "sprijinirea unei organizatii teroriste" in Siria.

Acest barbat de 35 de ani, convertit la islam, este suspectat ca a recrutat in 2013 doi candidati la jihad, in apropiere de Dusseldorf.