Papa Francisc a extins luni, pe termen nedefinit, pentru toti preotili catolici, puterea de a ierta avorturile, un drept rezervat anterior pentru episcopi sau anume duhovnici, transmite Reuters.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

Francisc, al carui mandat papal este caracterizat de o mai iertatoare si incluziva Biserica Catolica, a facut anuntul intr-un document cunoscut ca “scrisoarea apostolica”.

El a spus ca a vrut sa “reafirme pe cat de puternic poate ca avortul este un pacat grav, acesta punand capat unei vieti inocente”, dar si ca “nu exista pacat pe care mila Domnului sa nu-l acopere si sa-l curete cand vede o inima a pacatosului ce cauta sa se reconcilieze cu Dumnezeu”.

Francisc daduse deja temporar tuturor preotilor puterea sa ofere ceea ce este cunoscuta drept “iertarea sacramentala” pentru avorturi in timpul Anului Sfant dintre 8 decembrie si 20 noiembrie, dar tonul solemn al scrisorii papale de luni sugereaza ca schimbarea va tine cel putin pe timpul cat va fi papa.

In invataturile Bisericii Catolice, avortul este un pacat atat de mare incat cele care ii fac si cei care il efectueaza atrag excomunicarea imediata pana cand este absolvit prin confesiune.