Cel putin 16 oameni au murit si 50 au fost raniti in Libia in patru zile, dupa ce o maimuta a starnit un conflict tribal, spune The Guardian.

MaimutaFoto: Flickr

Conform locuitorilor si mass-mediei locale din sudul orasului Sabha, violentele au izbucnit intre doua triburi dupa ce trei tineri si-au pus maimuta de companie sa atace o eleva.

Animalul a smuls esarfa unei fete, determinandu-i pe barbatii din tribul Awlad Suleiman sa se razbune omorand trei oameni din tribul Gaddadfa, precum si maimuta, potrivit declaratiilor unui localnic, pentru Reuters.

"A existat o escaladare in a doua si a treia zi prin folosirea de tancuri, mortiere si alte arme grele" a spus acesta.

"Inca mai sunt conflicte sporadice, iar activitatile de zi cu zi sunt complet oprite in zonele afectate de lupte", a mai adaugat el.

Oficialii orasului nu au putut fi contactati pentru a confirma intamplarile.

Ca si in alte parti din Libia, Sabha a fost afectat periodic de conflicte inca de la inceputul revoltei in urma careia Muammar Gaddafi a fost alungat de la putere, acum 5 ani.

In regiunea Sabha, un punct central pentru traficul de arme si migranti catre sudul Libiei, abuzurile armatei si deteriorarea conditiilor de trai au fost extrem de grave.

Gaddadfa si Awlad Suleiman reprezinta cele mai puternice factiuni armate din regiune.