Ministrul britanic de finante a oferit duminica presei unele indicii despre raportul sau privind starea economiei Regatului Unit, document pe care urmeaza sa il prezinte miercuri camerei inferioare a parlamentului de la Londra, transmite Xinhua, informeaza Agerpres.

Raportul de toamna al ministrului in fata Camerei Comunelor a fost precedat, ca de obicei, de mai multe interviuri acordate presei. Principalul mesaj al lui Hammond va fi, se pare, ca economia britanica se confrunta cu o provocare majora, evident legata de iesirea tarii din Uniunea Europeana, pentru care cetatenii s-au pronuntat anul acesta prin referendum.

Regatul Unit trebuie sa isi "pastreze credibilitatea", deoarece inregistreaza in continuare un deficit important, a afirmat ministrul intr-un interviu, din care Xinhua citeaza: "Vreau sa ma asigur ca economia este etansa. Ca avem suficient spatiu pentru a face fata oricaror obstacole neasteptate in anii urmatori si, cel mai important, ca suntem gata sa profitam de ocaziile create prin iesirea din Uniunea Europeana".

Hammond a mai afirmat ca doreste sa-i sprijine pe cei care muncesc, dar "in mare masura nu simt ca le revine o parte din prosperitatea adusa tarii de cresterea economica".

Si ministrul "din umbra", laburistul John McDonnell, a acordat interviuri pe aceleasi teme. Reprezentantul opozitiei sustine ca dupa sase ani la guvernare, conservatorii au esuat, iar Regatul Unit nu si-a refacut credibilitatea fiscala dupa criza financiara. Laburistii ar cheltui masiv pentru infrastructura rutiera si feroviara in urmatorii 10 ani si ar crea o banca de investitii, a spus el.