Angela Merkel a anuntat duminica Partidul Conservator (CDU) ca va candida la un al patrulea mandat de cancelar in alegerile legislative din 2017, relateaza agentia de presa germana DPA citand surse apropiate partdului, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Merkel, in varsta de 62 de ani, le-a transmis celorlalti lideri ai miscarii reuniti la Berlin ca aspira sa fie realeasa la presedintia CDU in cadrul unui congres ce se va desfasura in decembrie, apoi va candida pentru un nou post de cancelar, potrivit surselor.

Mai multe publicatii germane, precum cotidianul Bild si agentia de presa DPA, au raportat si ele un astfel de anunt facut in timpul reuniunii.

Merkel se afla la putere in Germania din 2005. Desi popularitatea sa a scazut in decursul acestui an, iar partidul sau a inregistrat numeroase esecuri electorale pe fondul criticilor aduse politicii imigrationiste, In utima perioada Merkel si-a revenit in sondaje.

Temperarea fluxului de refugiati sositi in tara si, mai ales, temerile povocate in Germania si in lume de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale americane i-au permis sa creasca.

Partizanii sai vad in Merkel o garantie a stabilitatii si ultimul aparator ale valorilor democratice occidentale in fata populismului in crestere.