Familia prezidentiala americana se poate bucura de un ultim Craciun la Casa Alba cu un ornament de sarbatori tipic german, primit de Barack Obama din partea cancelarului german Angela Merkel, cu ocazia ultimei vizite a actualului presedinte american in Europa, anunta DPA, preluata de Agerpres.

Cadoul pe care președintele Obama l-a primit la despărțirea de cancelarul Merkel este o piramidă tradițională de Crăciun din Erzgebirge, regiune muntoasă de la granița cu Cehia.

Astfel de piramide cu mai multe niveluri, sculptate în lemn, sunt decorate cu lumânări festive și sunt aprinse în seara de Ajun. Tradiția acestor obiecte se pierde în negurile Evului Mediu, pe când erau aprinse în nopțile de iarnă pentru ca lumina lor să alunge pericolele de tot felul din preajma caselor.

În timpul vizitei sale de rămas bun de la Berlin, Obama, care se pregătește să-i cedeze atribuțiile prezidențiale președintelui-ales, Donald Trump, a declarat despre Merkel că a fost "probabil cel mai apropiat partener internațional din acești 8 ani" (în care s-a aflat la conducerea SUA).

Conform DPA, nu există fotografii oficiale ale darului primit de Obama, echipa de consilieri a cancelarului Angela Merkel insistând asupra naturii private a cadoului.