Fortele irakiene au descoperit o noua groapa comuna presupusa a gruparii Stat Islamic (SI) intr-un sector recent eliberat de sub controlul jihadistilor in apropiere de Mosul, potrivit unor corespondenti ai agentiei France Presse aflati la fata locului.

Situl, eliberat de fortele de elita ale Ministerului de Interne, este situat in exteriorul satului Tall Adh-Dhahab, la circa 10 kilometri sud de Mosul, bastion al SI in Irak, scrie Agerpres.

Bucati de oase si resturi de imbracaminte ca un pantalon rupt sau o pereche de slapi puteau fi observate la locul tragediei, peste care plutea un miros sufocant.

Potrivit locuitorilor, corpurile circa 40 de persoane s-ar putea afla in situl respectiv pe care SI il utiliza pentru executii, a mentionat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

"Majoritatea acestor persoane erau membri ai fortelor de securitate, armatei si politiei", a precizat locotenentul Yahya Joumma, prezent in zona.

"Erau vreo 40, potrivit martorilor", a adaugat el.

Fortele irakiene au mai descoperit gropi comune in zonele eliberate de sub controlul jihadistilor.

Saptamana trecuta au gasit o groapa comuna in satul Hamam al-Alil, la sud-vest de noul sit. Potrivit locuitorilor satului, sute de corpuri decapitate ar putea fi ingropate acolo, a facut cunoscut Human Rights Watch (HRW).

Fortele irakiene, sprijinite de o coalitie internationala condusa de Washington, au lansat la 17 octombrie o ofensiva in vederea eliberarii orasului Mosul din mainile SI, a doua localitate din tara pe care jihadistii au cucerit-o in iunie 2014.