​Donald Trump i-a oferit generalului in retragere Michael Flynn postul de consilier de securitate nationala, dupa cum a anuntat Fox News, citand un reprezentant al echipei de tranzitie a presedintelui-ales. Flynn, fost director al Agentiei de Informatii a Apararii, il consiliaza pe Trump de mai multe luni, context in care a fost atacat de democrati in legatura cu conexiunile lui de la Moscova. Nu a fost limpede, de la bun inceput, daca Flynn a acceptat oferta lui Trump.

Flynn a fost director al Agentiei de Informatii a Apararii (DIA) intre 2012 si 2014. Dupa ce a parasit DIA, el a devenit un critic acerb al Administratiei Obama si a politicilor promovate de Pentagon, de la chestiuni specifice, precum lupta impotriva ISIS, la chestiuni generale de aborare a relatiilor internationale. Fox News arata ca, in timp ce Flynn sustine ca a fost obligat sa parareasca DIA din cauza dezacordului sau fata de modul cum Administratia Obama a abordat combaterea extremismului, criticii lui il acuza de proasta administrare a agentiei.

Pentru ocuparea postului de consilier de securitate nationala nu este nevoie de acordul Senatului. Din aceasta pozitie, Flyn ar lucra la Casa Alba si ar avea acces la presedinte, fiind in acelasi rand protejat de eventuale chemari de a depune marturii in fata Congresului.

De cand s-a alaturat taberei Trump, Flynn a insistat ca amenintarea ISIS are nevoie de o reactie militara mai agresiva din partea SUA, ca trebuie renegociat acordul cu Iranul in domeniul nuclear, dar si ca Washingtonul ar trebui sa colaboreze mai strans cu Moscova.

Dar, arata sursa citata, "caldura" din pozitia lui Flynn fata de Rusia a starnit unele ingrijorari in randul expertilor de securitate nationala. Si aceasta, pentru ca, anul trecut, el a mers la Moscova pentru a lua parte, alaturi de presedintele Vladimir Putin si alti oficiali rusi, la un eveniment dedicat RT, reteaua de televiziune folosita de Kremlin ca principal mijloc de propaganda ruseasca la nivel global. Flynn a sustinut, insa, ca a fost platit sa ia parte la eveniment si ca nu ofera niciun sprijin eforturilor propagandistice ale Rusiei.