Sanatatea este problema de top asupra careia americanii doresc ca Donald Trump sa se concentreze in primele 100 de zile la Casa Alba, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos.

Aproximativ 21% dintre americani si-au exprimat dorinta ca Trump sa se concentreze asupra sistemului de sanatate atunci cand isi preia functia la Casa Alba, pe 20 ianuarie.

16% dintre cetateni spera ca locurile de munca vor fi pe ordinea de zi a lui Trump, in timp ce imigratia ocupa locul al treilea, ales de 14% dintre americani.

11% au ales relatiile rasiale.

Sondajul arata care sunt prioritatile pe care americanii considera ca ar trebui sa se concentreze noul presedinte al SUA, desi acesta nu arata si ceea ce oamenii doresc ca el sa faca.

Un alt sondaj, realizat de Kaiser Health Tracking Poll, arata ca majoritatea americanilor doresc medicamente mai ieftine si accesul la retele mai mari de medici si spitale. Doar o minoritate, care reprezinta un procent de 37%, doreste sa abroge Obamacare, asa cum a promis Trump.

Sondajul a mai constatat ca cetatenii americani au acceptat, in cea mai mare parte, rezultatul alegerilor de pe 8 noiembrie, dupa una dintre cele mai importante campanii prezidentiale. Astfel, circa 85% au spus ca accepta rezultatele ca fiind legitime, iar 63% si-au exprimat acordul in privinta sprijinirii noului presedinte.

Totodata, aproximativ 45% au declarat ca se simt mai motivati sa voteze in alegerile viitoare, iar 42% sunt mai motivati sa citeasca si sa se informeze despre politica.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat online in limba engleza, in toate cele 50 de state.