Presedinte ceh Milos Zeman si premierul Bohuslav Sobotka au salutat posibilitatea ca Ivana Trump, prima sotie a presedintelui-ales american Donald Trump, sa devina ambasador al SUA la Praga, relateaza News.ro citand The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu ar putea trimite un ambasador american mai bun la Praga", i-a spus Zeman fostului top-model, intr-o discutie telefonica, se arata intr-un comunicat al Presedintiei cehe.

De asemenea, el i-a spus fostei sotii a omului de afaceri ca este nerabdator sa o intalneasca si ca si pe sotia sa o cheama Ivana.

La randul sau, premierul ceh a salutat dorinta Ivanei Trump, spunand ca numirea sa ca ambasador ar consolida relatiile dintre tara sa si viitorul presedinte al SUA.

"Daca Ivana se considera capabila si decide sa faca acest lucru, ar fi o cale draguta de a sublinia legatura dintre Cehia si Trump", a spus el pentru postul Czech Radio.

Ivana Trump, care s-a nascut la Zlin, in fosta Cehoslovacie, si-a exprimat dorinta de a deveni ambasador in Cehia intr-un interviu publicat duminica. "Voi sugera sa fiu ambasador in Cehia (...). De acolo sunt, este limba mea si toata lumea ma stie", a spus Ivana Trump intr-un interviu acordat cotidianului american. "Sunt destul de cunoscuta in toata lumea. Nu numai in America. Am scris trei carti, care au fost traduse in 40 de tari, in 25 de limbi. Sunt cunoscuta cu numele Ivana. Nu am nevoie de Trump", a adaugat ea.

Zeman, un politician populist, dar si premierul sau, Sobotka, au fost printre putinii lideri europeni care si-au exprimat clar sustinerea pentru Donald Trump in campania electorala. "Trump, spre deosebire de unii dintre predecesorii sai, macar stie unde se afla Cehia", a scris Sobotka la un moment dat pe Twitter.

Daca Ivana Trump, care este foarte admirata in tara sa de origine, va deveni ambasador, nu ar fi primul diplomat celebru care ajunge la Praga. Shirley Temple a abandonat actoria pentru a deveni ambasador in Cehoslovacia, in 1989.