Militanti Stat Islamic au indoctrinat peste 400.000 de copii in orasul Mosul, aflat sub controlul organizatiei teroriste, potrivit unui raport intreprins de Consiliul pentru Drepturile Omului (CDO) din Irak, citat de site-ul postului Russia Today, citat de Mediafax.

In ultimii doi ani, islamistii retelei SI au modificat planul de invatamant pentru a "indoctrina elevi, a-i indemna la ura si a-i obliga sa se alature retelei", a declarat Jawad al-Shamri, directorul Biroului de presa al CDO, conform presei irakiene.

"Programa SI invata elevii sa faca centuri explozive, sa ia femei ostatice si sa pregateasca capcane", a adaugat al-Shamri care a facut apel Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) sa asigure un program de reabilitare a tinerilor.

De-a lungul ultimilor ani, au existat numeroase rapoarte potrivit carora SI organizeaza tabere de pregatire care transforma copiii in soldati-teroristi, acestia executand ostatici ai retelei sau indeplinind alte sarcini infioratoare cu scop propagandistic. Acesti copii, unii dintre ei avand chiar varsta de trei ani, primesc pregatire militara si religioasa. Conform inregistrarilor de propaganda ale gruparii, ei primesc arme drept jucariii si sunt siliti sa urmareasca executii "care au un scop educativ".

Liderul Comitetului pentru femei, familie si copii din cadrul Parlamentului din Irak, a afirmat ca SI a transformat majoritatea copiilor rapiti in militanti islamisti si ii foloseste pe acestia in cadrul conflictului cu fortele de securitate irakiene.