Presedintele ales al SUA, Donald Trump, si vicepresedintele ales, Mike Pence, au vorbit cu 29 de lideri straini dupa victoria in alegerile din 8 noiembrie, a precizat echipa de tranzitie a lui Trump, intr-o declaratie difuzata miercuri, dupa aparitia in presa a unor informatii ce semnalau dificultati ale conducatorilor unor tari de a intra in contact cu acesta, informeaza EFE, citata de Agerpres.

Potrivit unui comunicat, Trump si Pence au dialogat, intre altii, cu presedintii Rusiei, Chinei, Turciei, Coreii de Sud, Frantei si Egiptului.

De asemenea, cu prim-ministrii din India, Canada, Australia, Israel, Noua Zeelanda sau Japonia, Shinzo Abe, care este asteptat in urmatoarele ore in SUA si care, potrivit unor surse diplomatice, are prevazuta in cadrul vizitei o intalnire in persoana cu Donald Trump.

Trump si Pence au vorbit totodata, in ultimele zile, cu diferiti conducatori europeni precum premierul britanic, cancelarul german, prim-ministrul italian, cel danez sau cel irlandez.

Lista difuzata de echipa lui Trump include si conversatii cu regii Arabiei Saudite si Iordaniei si cu liderii Qatar-ului si Emiratelor Arabe Unite.

Presedintii din Mexic, Columbia si Argentina sunt unicii conducatori latinoamericani care apar in lista, in care nu se specifica daca conversatiile au fost cu Trump sau cu vicepresedintele sau.

Miercuri, ca raspuns la informatiile de presa care vorbeau de probleme de organizare in echipa presedintelui ales, chiar Trump a scris pe Twitter ca de la alegerea sa a vorbit cu "multi lideri straini".

"Rusia, Regatul Unit, China, Arabia Saudita, Japonia, Australia, Noua Zeelanda si multi altii. Mereu sunt disponibil pentru ei", a semnalat Trump, in mesajul in care a criticat in mod direct ziarul The New York Times.