O femeie din Australia, careia i s-a spus ca exista sanse minime de a ramane insarcinata, a dat nastere la gemeni, conceputi la 10 zile distanta unul fata de altul. Kate Hill a primit tratamente hormonale pentru sindromul de ovar polichistic - o afectiune care implica lipsa ovulatiei, relateazaBBC.

Aparent, femeia a conceput gemenii in momente diferite, in ciuda faptului ca aceasta sustine ca a intretinut relatii sexuale neprotejate o singura data in acea perioada.

Este foarte rar ca o femeie sa conceapa a doua oara, cand deja este gravida.

Cei mai multi gemeni sunt rezultatul unei femei care elibereaza doua ovule in acelasi timp, sau, mai putin comun, un ovul fertilizat care, ulterior, se divizeaza in doua.

Fetele gemene, Charlotte si Olivia, s-au nascut in urma cu 10 luni, avand dimensiuni, greutati si dezvoltari diferite, potrivit rapoartelor.

"Nu am realizat cat de este de special acest lucru pana nu s-au nascut", a declarat doamna Hill pentru reteaua Seven Network din Australia.

Sarcina opreste, in mod normal, ciclul lunar de ovulatie. Dar, foarte rar, o femeie poate elibera un alt ovul dupa conceptie. In cazul in care acesta este fertilizat, s-ar putea, de asemenea, sa fie implantat si sa se dezvolte intr-o sarcina sanatoasa.

Se crede ca exista doar 10 astfel de cazuri documentate in intreaga lume, cunoscute sub numele de "superfoetation".