Un barbat a lovit o femeie peste fata, intr-un restaurant popular din Brooklyn, dupa ce aceasta si-a exprimat dezamagirea fata de alegerea lui Donald Trump, potrivit personalului restaurantului si unor martori, relateaza Huffington Post, citat de News.ro.

Femeia, in varsta de 49 de ani, a carei identitate nu a fost dezvaluita, se afla sambata seara la Bar Tabac, in Boerum Hill, impreuna cu o prietena. Potrivit lui Jonas Leon, managerul de serviciu in acea seara, cele doua femei discutau despre rezultatul alegerilor, iar un barbat de la o masa vecina a inceput sa se certe cu ele.

Barbatul i-a cerut managerului sa le dea afara din restaurant pe cele doua femei. In schimb, Leon l-a mutat pe barbat si pe persoana care-l insotea la alta masa. Barbatul a platit consumatia si a iesit din restaurant, potrivit lui Leon, dupa care s-a intors in graba si a lovit-o pe una dintre femei pesta fata.

"Tipul s-a intors aproape in fuga, a impins niste clienti si un carucior pentru copii pentru ca nu putea sa ajunga la femeie", a declarat Leon. "Apoi a pocnit femeia", a adaugat el. Leon a declarat pentru DNAInfo ca atacul a avut loc din cauza politicii. "Tipul care a lovit fata era sigur un sustinator al lui Trump", a spus el. O martora, Katie Nave Freeman, a declarat pentru DNAInfo ca a auzit lumea strigand "sunati la 911". Ea a vazut o femeie, in partea din spate a restaurantului, care isi acoperea fata cu mainile. Un purtator de cuvant al NYPD a confirmat agresiunea pentru Gothamist. Femeia nu prezenta vreo rana vizibila si a refuzat sa fie examinata medical. Nicio arestare nu a fost operata.

In urma alegerii surprinzatoare a lui Donald Trump, a crescut numarul raportarilor unor agresiuni rasiste, antisemite si vizand femei comise de sutinatori ai republicanului. "De la alegeri am asistat la o crestere importanta a unor fapte de vandalism, amenintari, intimidari, alimentate de retorica din jurul alegerii lui Trump", a declarat pentru USA Today Richard Cohen, presedintele Southern Poverty Law Center. De asemenea, avocati care pledeaza pentru incetarea violentelor impotriva femeilor au avertizat cu privire la o posibila intensificare a violentelor in mandatul lui Trump.