Politia antirevolta din Atena a folosit gaze lacrimogene impotriva protestatarilor care manifestau marti seara la doar cativa kilometri de resedinta prezidentiala, unde liderii greci gazduiesc un banchet de stat cu ocazia vizitei presedintelui american Barack Obama, relateaza Reuters.

Aproximativ 7.000 persoane, printre acestea numarandu-se multi protestatari cu cagule si membri ai grupului PAME (afiliat la Partidul Comunist), au marsaluit pe strazile din centrul Atenei, agitand pancarte cu mesajul "Indezirabil!".

Ciocnirile intre politisti si protestatari au izbucnit dupa ce acestia din urma au incercat sa sparga cordonul fortelor de ordine pentru a ajunge la cladirea Parlamentului si la Ambasada SUA. Unii dintre demonstranti au aruncat cu doua cocktailuri Molotov inspre politie, inainte de a se dispersa pe stradutele din apropierea pietei centrale din Atena, Syntagma.

Intr-un protest separat desfasurat in orasul Salonic din nordul tarii, manifestantii au dat foc unui steag american.

Vizita liderului american are loc cu doar doua zile inainte de comemorarea unei sangeroase revolte studentesti din 1973, care a ajutat la rasturnarea juntei militare aflate la putere intre 1967-1974 si sustinute de guvernul SUA.

Barack Obama, care va fi succedat la Casa Alba in ianuarie de Donald Trump, a sosit in Grecia marti, in cadrul ultimului sau turneu in strainatate ca presedinte al Statelor Unite.