O postare rasista despre Michelle Obama a provocat o controversa majora in Statele Unite, in care a fost implicata si primarita unui oras din Virginia de Vest, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pamela Ramsey Taylor, care conduce o organizatie locala non-profit in Clay County, a postat un comentariu in care prima doamna a Americii este denumita "maimuta".

"Va fi reconfortant sa avem o prima doamna eleganta, frumoasa, demna in Casa Alba. M-am saturat sa vad o maimuta pe tocuri", a afirmat aceasta, pe o retea de socializare.

Primarul local, Beverly Whaling, a reactionat la postare si a raspuns: "Mi-ai facut ziua, Pam"

Whaling este primar in orasul Clay, care are o populatie de doar 491 de locuitori si in care nu exista niciun afro-american, conform unui recensamant din 2010. In intreaga regiune, mai mult de 98% dintre cei 9.000 de rezidenti sunt albi.

In ciuda populatiei mici a orasului, controversata postare de pe Facebook s-a raspandit in Statele Unite si in mass-media internationala.

Pamela Taylor a recunoscut, pentru presa locala, ca postarea sa de pe Facebook ar putea fi "interpretata ca una rasista, dar nu asta a fost intentia" sa. Aceasta sustine ca e vorba de o opinie personala legata de atractivitatea unei persoane, si nu de culoarea pielii.

Intre timp, primarita si-a cerut scuze si a declarat ca, atunci cand a afirmat "mi-ai facut ziua", se referea la schimbarea care va avea loc la Casa Alba.