Autoritatile turce au emis sambata o avertizare de calatorie pentru cetatenii care urmeaza sa calatoreasca in Statele Unite, scrie News.ro. Ankara le cere turcilor sa evite protestele violente generate de victoria in alegerile prezidentiale a republicanului Donald Trump. De asemenea, autoritatile amintesc de intensificarea atacurilor verbale si fizice asupra imigrantilor, transmite NY Times.

Ministerul de Externe de la Ankara avertizeaza ca protestele anti-Trump "pot ocazional sa includa acte criminale si violente", iar fortele de securitate americane au retinut mai multi protestatari din Portland si Los Angeles.

De asemenea, autoritatile turce precizeaza ca "pe baza postarilor de pe retelele de socializare, este clar ca aceste proteste vor continua pentru o perioada indelungata".

Ankara a criticat la inceputul acestei luni decizia Washingtonului de a cere evacuarea din cauza situatiei de securitate precare a personalului de la consulatul american din Istanbul. Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, a insistat ca Ankara si Istanbul "nu sunt mai putin sigure decat orice stat din SUA".