Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, i-a indemnat vineri pe liderii Uniunii Europene sa nu se mai planga in legatura cu victoria aparent surprinzatoare a republicanului Donald Trump in scrutinul prezidential din Statele Unite, relateaza Mediafax citand CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Le-as spune cu respect colegilor mei europeni ca a venit timpul sa incetam cu starea de nemultumire generala fata de rezultatul alegerilor", a declarat Boris Johnson.

Declaratia controversatului politician britanic ar putea parea surprinzatoare, date fiind disputele lui cu Donald Trump. La un moment dat, Boris Johnson exprima "ingrijorare profunda privind posibilitatea ca Donald Trump sa devina presedinte". Iar dupa ce Donald Trump afirmase ca zone din Londra sunt periculoase din cauza musulmanilor radicali, Johnson reactionase: "Singurul motiv pentru care nu as vizita zone din New York ar fi riscul de a ma intalni cu Donald Trump".

Insa, dupa victoria lui Donald Trump in scrutinul prezidential din Statele Unite, Boris Johnson a afirmat ca rezultatul reprezinta o "oportunitate majora pentru Marea Britanie", in contextul deciziei tarii de a iesi din Uniunea Europeana.

Numerosi lideri europeni exprimau preocupare in legatura cu eventuala victorie a lui Donald Trump in alegerile prezidentiale.

Insa, dupa rezultat, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Frantei, Francois Hollande, si chiar premierul Marii Britanii, Theresa May, i-au transmis felicitari lui Donald Trump, amintindu-i de valorile comune ale Uniunii Europene si Statelor Unite.