Politia din Nepal a cerut Departamentului de Imigratie sa dea dovada de vigilenta vizavi de unii cetateni est-europeni, in urma unor incidente repetate de colectare ilegala a datelor de pe cardurile bancare cu participarea activa a unor indivizi din state precum Romania, Bulgaria sau Turcia.

BancomatFoto: Rompres

Dintre cei sase est-europeni arestati in Nepal in ultimele doua saptamani, toti implicati in colectarea ilegala a datelor de pe cardurile bancare, unii instalau dispozitive pentru colectarea acestor informatii iar altii erau implicati in retragerea de numerar de la bancomate folosind carduri false, date furate, relateaza publicatia nepaleza My Republica, citata de Mediafax.

Doi indivizi arestati joi proveneau din Turcia si au fost identificati cu numele de Muhareem Uzun si Selahattin Yabar. Ei se aflau in posesia a peste 2 milioane de rupii pe care i-au sustras de la bancomate in diferite zone turistice din Kathmandu.

Cei doi au fost prinsi in incinta hotelului Yellow Pagoda, fiind in posesia unor carduri bancare false, opt pagini pe care erau imprimate coduri PIN, 1.660 de dolari americani, 1.700 de euro si 2,67 de milioane de rupii.

"In urma investigatiilor preliminare am aflat ca cei doi si cei arestati anterior lucrau in cadrul aceluiasi grup", a declarat directorul Biroului Centarl de Investigatii al politiei din Nepal.

In urma investigatiilor derulate s-a stabilit ca ei au retras bani cu carduri bancare pe care le-au adus din Europa si se pregateau sa plece din Nepal pe data de 12 noiembrie, dupa ce ar fi schimbat rupii nepalezi in dolari americani.

In ultimii ani, in Statele Unite si Europa au loc din ce in ce mai multe incidente legate de colectarea ilegala a datelor de pe cardurile bancare, iar bandele de infractori din estul Europei sunt active in Nepal, noteaza publicatia.