Proteste au avut loc pentru a doua noapte consecutiv in mai multe orase din Statele Unite dupa alegerea lui Donald Trump presedinte, dar cei strnsi in strada au fost mult mai putini decat cu o noapte inainte. Erau in principal tineri care spun ca presedintia lui Trump ar crea diviziuni rasiale si de gen profunde, scrie BBCNews.ro

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu toate acestea politia din Portland, au declarat ca supravegheaza actele de vandalism si comportament agresiv.

Ca raspuns, Donald Trump a scris pe Twitter ca protestele au fost "foarte nedrepte". Anterior, el s-a intalnit cu presedintele Barack Obama la Casa Alba pe care l-a descris ca fiind un om bun.

Protestatari mai putini si pasnici

Politia din Portland, Oregon, a declarat ca protestele ar trebui sa fie considerate un act de revolta, in care oameni inarmati cu pietre au spart vitrine ale magazinelor. Nu au fost cazuri de violenta la proteste din alte orase, cu toate ca demonstrantii din Minneapolis au blocat, pentru scurt timp, o autostrada importanta, in ambele directii.

In Philadelphia, multimea de protestatari s-a adunat in apropierea City Hall cu pancarte pe care erau scrise sloganuri precum "Nu e presedintele nostru!" si "Faceti America sigura pentru toti!".

In Baltimore, politia a declarat ca o multime pasnica de 600 de oameni a marsaluit prin oras, blocand traficul. In San Francisco, elevii de liceu au fluturat bannere si steaguri mexicane.

O multime mica s-a adunat si in fata Trump Tower din Chicago, la o zi dupa ce mii de oameni au marsaluit prin centrul orasului. Unii trecatori i-au incurajat, dar cel putin un sofer a strigat ca ei ar trebui "sa taca si sa accepte democratia", scrie agentia de stiri Associated Press.

Protestatarii au revenit si la Trump Tower din New York, pentru a doua noapte.

Intr-un tweet, Trump i-a descris ca fiind "protestatari profesionisti" si a spus ca au fost "incitati de mass-media".