Nave militare ruse au indepartat in mod fortat un submarin olandez in Marea Mediterana care se afla intr-o misiune de urmarire, a declarat un purtator de cuvant al Armatei ruse, citat de site-ul postului Euronews, scrie Mediafax.

Navele de lupta care se deplasau in convoi alaturi de portavionul cu propulsie nucleara Amiralul Kuznetov, in drumul spre Siria, au detectat submarinul olandez din clasa Walrus, care aparent urmarea ambarcatiunile ruse.

Elicoptere destinate luptei antisubmarine au urmarit ambarcatiunea olandeza pentru mai mult de o ora, inainte de a-l indeparta pe acesta.

Generalul-maior Igor Konashenkov a descris tentativa de urmarire a navelor ruse ca fiind "stangace", dar nu a descris exact modul in care navele ruse au determinat submarinul olandez sa paraseasca zona.

Potrivit lui Igor Konashenkov, doua alte submarine NATO ar fi fost identificate in timp ce supravegheau convoiul naval rus.

Un oficial NATO ar fi confirmat ca fortele navale monitorizeaza navele ruse ¬intr-un mod chibzuit si responsabil, asa cum se obisnuieste¬.

Rusia a dispus mobilizarea intregii Flote militare nordice si partial a Flotei baltice in Marea Mediterana, pentru consolidarea capacitatilor implicate in conflictul din Siria.