​Autoritatile din Coreea de Sud au descins marti la sediul Samsung pentru a aduna probe legate de uriasul scandal de coruptie in care este implicata presedinta statului si o prietena de-a sa. Procurorii vor sa verifice daca Samsung ar fi dat companiei detinuta de prietena presedintelui statului 2,8 milioane de euro care ar fi fost folositi pentru cursuri de calarie in Germania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele sud-coreean Park Geun-Hye este implicat intr-un urias scandal politic si de coruptie in care rolul principal il ocupa o foarte buna prietena a ei, Choi Soon-Sil. Aceasta este banuita ca s-a folosit de prietenia cu presedintele statului pentru a se amesteca in politica statului si pentru a constrange diverse companii sa-i dea bani.

Procurorii vor sa verifice daca Samsung ar fi dat 2,8 milioane euro pentru ca fiica amicei presedintelui sa faca in Germania cursuri de calarie.

Prietena presedintelui a fost arestata pe 3 noiembrie, iar in toata tara au fost demonstratii care cereau ca sefa statului sa demisioneze. Pentru a recastiga increderea publicului, presedinta a remaniat cativa ministri si o parte din anturaj.

Sursa: AFP