Procurorii germani au arestat opt persoane suspectate ca au fondat o organizatie terorista de dreapta in Freital, oras din estul Germaniei, care a devenit cunoscut pentru o serie de atacuri de extrema dreapta impotriva solicitantilor de azil, a informat media germana, luni, preluata de agentia DPA, citata de Agerpres.

Potrivit ziarului Sueddeutsche Zeitung, sapte barbati si o femeie sunt acuzati ca au format asa-numitul Grup Freital, care a avut ca tinte cazarea refugiatilor si oponentii politici.

Gruparea a fost activa din iulie 2015, an in care circa 900.000 de refugiati si migranti au venit in Germania din tari din Orientul Mijlociu, Africa si din alte zone.

Nimeni nu a fost ucis in campania de violenta, dar procurorii urmaresc acuzatii de tentativa de crima, spune raportul, care citeaza rechizitoriul.

Freital este unul dintre orasele din estul Germaniei care au devenit simboluri ale nemultumirii pe scara larga in ceea ce priveste afluxul fara precedent de refugiati.

Au existat mai multe atacuri de incendiere a caselor solicitantilor de azil in intreaga Germanie, iar refugiatii au fost agresati in mod repetat de extremisti de dreapta, mai noteaza DPA.