Sotul lui Chelsea Clinton a folosit legatura sa cu familia Clinton si cu fundatia lor pentru a strange bani pentru fondul sau de investitii, potrivit unor acuzatii aparute in cadrul documentelor facute publice de catre Wikileaks duminica, scrie Politico.com.

Marc Mezvinsky, sotul lui Chelsea, i-a invitat pe mai multi suporteri bogati ai familiei Clinton, pe care ii curta pentru a deveni investitori in fondul lui de investitii, la o seara de poker caritabila de la Fundatia Clinton.

De asemenea, acesta s-a folosit de un miliardar ce dona pentru Fundatie pentru a strange bani la acel fond de investitii.

El a pus-o pe Chelsea sa dea telefoane pentru a stabili intalniri cu potentiali investitori ce sprijineau activitatile politice si caritabile ale familiei.

Documentele - un memo si un email - au fost scrise la sfarsitul anului 2011, respectiv inceputul lui 2012, de fostul adjunct al lui Clinton, Doug Band.

Ele au fost trimise unor apropiati ai familiei, inclusiv catre John Podesta, care acum conduce campania prezidentiala a lui Hillary si catre Cheryl Mills, care a fost sefa de cabinet a lui Clinton la Departamentul de Stat.

Cand Band a scris documentele, Mezvinsky, ce fusese bancher la Goldman Sachs, lucra cu doi parteneri sa stranga capital pentru fondul lor de investitii, Eaglevale Partners.

Printre suporterii bogati ai lui Clinton de pe Wall Street circula atunci informatia ca familia va privi favorabil o investitie in Eaglevale, a declarat Politico un investitor major.

In emailul trimis in ianuarie 2012 catre Podesta, Mills si actualul guvernator de Virginia, Terry McAuliffe, Band a scris despre seara de poker, apreciind ca “Intregul lui plan (al lui Mezvinsky) a fost sa o foloseasca pentru afacerea lui”.