​Rumen Radev, candidatul sustinut de partidul socialist (de opozitie) e clasat pe primul loc in primul tur al alegerilor prezidentiale din Bulgaria, cu 25,6%, dupa numararea a doua treimi din voturi, anunta agentia Novinite. Pe locul doi se claseaza Tsetska Tsacheva, candidata partidului de guvernamant GERB.

Tsetska Tsacheva este actualul presedinte al Parlamentului de la Sofia si a fost impinsa spre candidatura de premierul Boiko Borisov.

Rumen Radev, fost comandant al fortelor aeriene militare, a declarat pentru Reuters ca isi doreste relatii mai bune cu Rusia si inlaturarea sanctiunilor economice impuse Rusiei, care ar fi daunatoare pentru ambele parti.

Rumen Radev, fost comandant al fortelor aeriene, afirma ca, in cazul in care va fi ales, presedinte, va milita pentru o politica externa echilibrata, care sa tina cont de apartenenta tarii la NATO si UE dar sa fie bazata pe interesul national.

Pe locul trei in cursa se afla Krasimir Karakachanov, candidatul sustinut de o alianta de partide nationaliste, cu 15.45% din voturi.

Participarea la vot in primul tur, desfasurat duminica, a fost de peste 54%.