Autoritatile americane au anuntat vineri dupa-amiaza ca un birou de campanie al republicanilor a fost vandalizat cu un mesaj anti-Trump in localitatea Burlington din Carolina de Nord. Incidentul are loc la doar doua zile dupa incendierea si vandalizea unei biserici a comunitatii afroamericane din Mississippi, in timp ce tensiunile rasiale au explodat in ultimele luni de campanie electorala, transmite Reuters, citata de News.ro.

Mesajul "Fuck Trump" (n.r "du-te dracu Trump") a aparut pe peretii biroului de campanie al republicanilor din localitatea Burlington din Carolina de Nord.

Autoritatile locale nu au arestat nicio persoana in legatura cu actul de vandalism, care a fost suprins de camerele de supraveghere.

Incidentul are loc cu doar patru zile inainte de ziua alegerilor prezidentiale, care au fost marcate de o retorica a urii exploatata de republicanul Donald Trump.

"Situatia este una extrem de ingrijoratoare pentru republicanii si voluntarii nostri din comitatul Alamance", a declarat presedintele republicanilor din comitatul Alamance, Ben York.

Luna trecuta, un alt birou al campaniei republicane a fost incendiat si vandalizat in localitatea Hillsborough, situata la doar 40 de kilometri de Burlington.

Mike Pence a catalogat incidentul drept un act de terorism politic, dupa ce pe zidul cladirii a aparut mesajul "parasiti orasul ori altfel...".

Miercuri, FBI a lansat o ancheta, dupa ce o biserica baptista a comunitatii afroamericane a fost incendiata si vandalizata cu mesajul "Votati Trump" in localitatea Greenville din Mississippi.

Nicio persoana nu a fost ranita in incendierea Bisericii Baptiste Misionare Hopewell din Greenville din Mississippi. Autoritatile locale nu au determinat cauza incendiului, iar structura de rezistenta a bisericii afroamericane a fost puternic avariata.

Biserile afroamericane au reprezentat in ultimele decenii un electorat de baza pentru prezidentiabilii democrati.

In timpul miscarii pentru drepturile civile din anii '60, biserile afroamericane din statele sudice erau adeseori incendiate de catre sustinatorii suprematiei rasei albe.

Greenville are o populatie de 33.000 de oameni si este situat la circa 160 de kilometri nord-vest de capitala statala Jackson.