Un deputat conservator britanic favorabil Brexit, Stephen Philips, si-a prezentat vineri demisia, acuzand Guvernul Theresa May ca, in contextul iesirii Marii Britanii din UE, tinde spre dreapta, in lipsa unei opozitii puternice de centru, informeaza mediafax citand Reuters. Deputatul conservator Stephen Phillips a decis sa demisioneze cu efect imediat pe fondul "diferentelor politice ireconciliabile" cu Guvernul condus de Theresa May.

Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanicFoto: Wikipedia Commons / DaniKauf

"In ultimele luni, pentru mine a devenit clar ca diferentele semnificative din ce in ce mai mari pe care le am cu Cabinetul guvernamental actual ma impiedica sa reprezint adecvat oamenii care m-au votat", a argumentat Stephen Philips.

Nu exista alte detalii despre circumstantele deciziei, dar, acum cateva saptamani, Stephen Phillips, avocat si deputat conservator reprezentand circumscriptia Sleaford/North Hykeham (Lincolnshire), a criticat dur modul in care Theresa May gestioneaza iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana si refuzul Guvernului de la Londra de a consulta Parlamentul.

Intr-un articol publicat in octombrie in cotidianul The Guardian, Phillips, care in iunie a votat in favoarea iesirii Marii Britanii din UE, a afirmat ca Guvernul Theresa May tinde spre dreapta, in lipsa unei opozitii puternice cu o doctrina politica de centru.

"Cea mai recenta specificitate a directiei politice a Guvernului este refuzul de a consulta Camera Comunelor pe tema liniei negocierilor Brexit", acuza deputatul conservator pe 11 octombrie.