Organizatia terorista al-Qaida ar putea pregati atacuri teroriste in trei state americane luni, relateaza CBS News, citand surse sub acoperirea anonimatului, care au precizat ca fortele comune de combatere a terorismului sunt in alerta, informeaza News.ro.

Manhattan, New YorkFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit informatiilor existente, cele trei state vizate sunt New York, Texas si Virginia.

Autoritatile americane iau amenintarea in serios, dar informatiile sunt inca in curs de evaluare si credibilitatea lor nu a fost confirmata deocamdata, scrie CBS News.

"Comunitatile de contraterorism si securitate interna raman vigilente si bine pregatite sa apere impotriva unor atacuri aici, in Statele Unite. FBI, colaborand cu omologii nostri federali, statali si locali, impartaseste si evalueaza informatiile zilnic si va continua sa lucreze indeaproape cu partenerii din fortele de ordine si din comunitatea de informatii, pentru a identifica si contracara orice amenintare potentiala la siguranta publica", a declarat un inalt oficial din FBI.

Informatiile despre potentiale amenintari iau amploare intotdeauna in timpul sezonului sarbatorilor si cand se apropie evenimente importante.

In conditiile in care se apropie ziua alegerilor, fortele de ordine se pregatesc pentru mai multe scenarii.

La inceputul acestei saptamani, politia locala a fost alertata in legatura cu riscul ca sectiile de vot sa fie "tinte atragatoare" pentru atacurile de tip "lup singuratic", comise de persoane motivate de ideologii extremiste violente sau de alte activitati extremiste.

Politia din New York si autoritatile portuare din New York si New Jersey au confirmat ca au fost alertate cu privire la posibile amenintari terorite, din partea militantilor al Qaeda, in preajma zilei de desfasurare a alegerilor prezidentiale, informeaza Reuters.

Autoritatile federale au alertat politia new-yorkea, a precizat departamentul de politie al metropolei. Autoritatea Portuara din new York si new Jersey, care opereaza aeroporturile, tunelurile si podurile din aceasta zona, a dost de asemenra alertata, a precizat purtatoruld e cuvant al autoritatii, Steve Coleman.

"Continuam cu un nivel ridicat de patrule in toate institutiile noastre, lucru pe care il facem de mai multa vreme", a precizat Colemn. A refuzat sa ofere detalii cu privire la amenintari.