Autoritatile germane au arestat miercuri seara, in vestul Berlinului, un tunisian care sustinea ca este refugiat sirian si este suspectat de apartenenta la gruparea terorista Statul Islamic, a declarat joi o purtatoare de cuvant al Parchetului federal, potrivit agentiei DPA, citata de News.ro.

Ashraf al-T a fost retinut intr-un apartament din cartierul Schoeneberg, din vestul Berlinului.

Barbatul de 27 de ani, care a ajuns in Germania in 2015, a stat la un voluntar german care credea ca este refugiat sirian.

Autoritatile nu au gasit explozibili in posesia suspectului.

Un magistrat urmeaza sa decida in cursul serii de joi daca barbatul va ramane dupa gratii sau nu.

Ashraf al-T se afla in vizorul serviciilor germane de informatii interne de mai multe luni, dupa ce acestea au fost sesizate de serviciile secrete dintr-o tara aliata.

Potrivit ministrului de Interne Thomas de Maiziere aceasta este o dovada ca se imbunatateste cooperarea internationala intre agentiile de informatii.

Germania se afla in alerta sporita dupa doua atacuri teroriste comise in decurs de o saptamana in luna iulie si revendicate de Statul Islamic. Ambele au fost lansate de persoane care au intrat in tara ca solicitanti de azil.

In luna octombrie, autoritatile germane au arestat in refugiat sirian care ar fi vrut sa comita un atac terorist vizand un aeroport din Berlin. Acesta s-a sinucis ulterior, in celula sa.