Autoritatile din Venetia se gandesc foarte serios in ce mod vor putea limita numarul de turisti din oras, dupa ce in ultimile luni s-au inmultit protestele legate de faptul ca orasul a deveni supraaglomerat, scrie The Telegraph. Desi orasul castiga financiar bine de pe urma turistilor, viata este extrem de scumpa pentru localnici, monumentele se deterioreaza si laguna este distrusa de uriasele nave de croaziera.

VenetiaFoto: Google Earth

In unele zile de vara vin 70.000 de turisti in orasul in care locuiesc 60.000 de oameni. Localnicii se plang ca viata este extrem de scumpa si ca orasul este uimitor de aglomerat.

Consiliul local cauta o solutie de limitare a numarului de turisti in oras, insa aceasta nu va fi usor de gasit fiindca orasul nu poate fi pur si simplu inchis pentru straini si nu pot fi luate nici masuri radicale anticonstitutionale.

Se doreste promovarea unor atractii mai putin cunoscute din oras, astfel incat centrul sa nu mai fie atat de aglomerat si la unele servicii localnicii vor avea prioritate.

In 2013 a fost un mare protest impotriva uriaselor vase de croaziera ce intra in laguna, iar in aceasta vara au izbucnit noi proteste si au aparut afise in care turistii erau indemnati sa paraseasca orasul.