Comitetul pentru prevenirea torturii (CPT) al Consiliului Europei i-a cerut Ungariei sa le aminteasca politistilor ce intra in contact cu migrantii ca nu trebuie tolerate relele tratamente, informeaza AFP, citata de Agepres.

Raportul CPT, care se bazeaza pe o vizita efectuata in Ungaria in octombrie 2015, subliniaza ca in vara anului trecut, un flux 'fara precedent' de straini - in unele zile chiar si 10.000 de persoane - a sosit in Ungaria.

Documentul indica faptul ca un 'numar considerabil' de migranti au reclamat faptul ca au fost supusi unor rele tratamente si deplange conditiile 'improprii' din unele centre de primire.

Acuzatiile de rele tratamente se refera in special la lovituri de pumn sau de baston in momentul arestarii, conform raportului, care subliniaza ca unele plangeri au fost formulate de persoane care s-au prezentat drept minori izolati.

In consecinta, raportul le cere autoritatilor ungare sa notifice oficial toti politistii si personalul de securitate ce lucreaza in centre de primire ca nicio forma de rele tratamente fata de persoane private de libertate nu va fi acceptata.

In conditiile in care Ungaria a fost tranzitata anul trecut de 400.000 de migranti, premierul ungar Viktor Orban a aprobat ridicarea de garduri de sarma ghimpata la granitele cu Serbia si Croatia. In pofida acestui dispozitiv, circa 18.000 de persoane au intrat ilegal in Ungaria in 2015.