Un print saudit a fost biciuit pentru o infractiune neprecizata, a anuntat miercuri un cotidian local, la doua saptamani dupa executarea unui alt membru al familiei regale, pentru crima, scrie AFP.

Biciuirea a avut loc luni intr-o inchisoare din Jeddah (vest), potrivit cotidianului Okaz, care nu a precizat cate lovituri de bici a primit printul sau care este numele sau.

Informatia nu a fost difuzata de presa de stat, asa cum a fost cazul cu executarea, in 18 octombrie, a unui alt print, condamnat pentru crima.

Executarea printului Turki ben Saud ben Turki ben Saud Al-Kabir, declarat vinovat de uciderea prin impuscare a unui barbat, este un fapt rarisim in regat, unde exista mii de persoane de sange regal.

In schimb, executiile sunt curente in Arabia Saudita, unde 137 de persoane au fost ucise de la inceputul anului, potrivit autoritatilor.

In 2015, 153 de oameni au fost executati, un nivel inedit in ultimii 20 de ani.

Autoritatile invoca descurajarea pentru a justifica pedeapsa cu moartea, aplicat pentru terorism, crima, viol, jaf cu mana armata, apostazie si trafic de droguri.

Arabia Saudita este a treia tara care executa cei mai multi oameni, dupa Iran si Pakistan, potrivit Amnesty International.