Solul s-a scufundat cu 70 cm in urma puternicului cutremur cu magnitudinea de 6,5 care a lovit duminica centrul Italiei, a anuntat marti Consiliul national de cercetari din peninsula (CNR), citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Folosind imagini satelitare, cercetatorii de la CNR si de la Institutul national de geofizica si vulcanologie (INGV) au descoperit ca deformarea crustei terestre in aceasta regiune muntoasa se intinde pe 130 km patrati. In regiunea Castelluccio, in apropiere de Norcia, la o distanta de 6 km de epicentru, solul s-a scufundat cu 70 cm, potrivit unui comunicat al CNR.

Citeste si:

Un astfel de eveniment este "mai degraba in afara comunului", a afirmat purtatorul de cuvant al CNR, Marco Ferrazzoli. In timpul cutremurului din 24 august, in aceeasi regiunea, solul nu s-a prabusit cu mai mult de 18 cm, a precizat acesta.

Imagini filmate din elicopter de pompierii italieni arata cum muntele s-a fracturat in mai multe locui in jurul Norciei.

De duminica, seismul, care nu a ucis nicio persoana, a fost urmat de circa 1.100 de replici, dintre care 240 cu magnitudinea cuprinsa intre 3 si 4 si 19 cu o magnitudine intre 4 si 5.

Cea mai puternica replica a avut loc marti dimineata, cu putin inainte de ora 09,00 (08,00 GMT) cu o magnitudine de 4,8.