Aproape jumatate dintre rusi se tem ca tensiunile dintre Rusia si Occident legate de conflictul sirian ar putea provoca al Treilea Razboi Mondial, potrivit unui sondaj publicat luni ce centrul independent Levada si citat de AFP.

Potrivit acestui sondaj realizat saptamana trecuta in 48 de regiuni, 48% dintre rusi au declarat ca se tem ca "agravarea actuala a tensiunilor dintre Rusia si Occident va degenera in al Treilea Razboi Mondial".

In iulie, doar 29% dintre persoanele interogate se temeau de un conflict global.

Aproximativ 52% dintre rusi spun ca sustin loviturile aeriene rusesti in Siria, chiar daca 32% apreciaza ca au afectat negativ imaginea Rusiei pe scena internationala.

Doar 26% dintre respondenti si-au exprimat un sentiment negativ legat de aceste lovituri aeriene.

Aviatia rusa a intervenit in Siria incepand cu 30 septembrie 2015 pentru a sustine aliatul Moscovei, regimul lui Bashar Al-Assad, sustinand insa ca nu loveste decat "tinte teroriste". Dar occidentalii acuza Rusia ca ataca opozantii regimului sirian si infrastructurile civile, in special in Alep, oras devastat de bombardamente.

Intrebati daca Rusia "trebuie sa continue sa intervina" in Siria, 49% dintre persoanele intervievate au raspuns da si 28% nu.