Matteo Renzi, premierul italian, promite reconstructia caselor, bisericilor si cladirilor care au fost distruse in seria de cutremure care a lovit Italia in ultimele luni, informeaza Mediafax citand Euronews.

Matteo RenziFoto: Agerpres/EPA

Matteo Renzi a facut aceasta declaratie la numai cateva ore dupa puternicul cutremur care a avut loc in centrul Italiei.

"Vom reconstrui totul, casele, bisericile, magazinele comerciale. Tot ceea ce trebuie facut pentru a reconstrui aceste zone va fi facut", a declarat premierul italian.

"Italia trece prin momente dificile", a spus acesta, promitand insa ca se vor depune eforturi de reconstructie in anii ce vor urma, indiferent de posibile obiectii din partea UE sau a eventualelor costuri.

Anterior, Matteo Renzi a emis anularea taxelor pentru localnicii afectati de cutremure si a anuntat o noua initiativa, "Case italiene", pentru a stopa criticile in privinta cauzelor prabusirii a sute de cladiri, inclusiv a unora care fusesera consolidate recent. In acelasi timp, acesta a declarat ca este "absurd" sa crezi ca Guvernul italian ar putea construi cladiri care sa reziste pe deplin in fata cutremurelor.

Autoritatile italiene au declansat o ancheta privind omor multiplu din culpa si neglijenta, in urma prabusirii a sute de cladiri ca efect al cutremurelor produse in luna august in centrul Italiei.