Managerii Operei Metropolitan din New York au luat decizia de a anula reprezentatia de sambata dupa-amiaza a spectacolului "Guillaume Tell", dupa ce un spectator a presarat o substanta necunoscuta, despre care politia crede ca ar fi cenusa rezultata in urma unei incinerari, in fosa orchestrei, relateaza News.ro citand Reuters.

Potrivit Politiei din New York, mai multi martori au auzit un barbat care a spus ca a venit la acel spectacol de opera pentru a presara in fosa orchestrei cenusa mentorului sau.

"Un individ din afara orasului... a spus ca venise aici pentru a arunca cenusa prietenului sau, mentorul lui in muzica de opera, in timpul spectacolului", a declarat John Miller, directorul adjunct al Diviziei de spionaj si contraterorism, intr-o conferinta de presa organizata la Lincoln Center din New York.

Opera Metropolitan a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a anulat si reprezentatia de sambata seara a spectacolului "L'Italiana in Algeri".

Politia americana a demarat o ancheta.

Nu exista raportari ale unor accidente sau reactii adverse ale spectatorilor la acea substanta aruncata in fosa orchestrei. Cladirea Operei Metropolitan a fost insa evacuata de Politia din New York, care a trimis la fata locului o divizie de interventii speciale.

Suspectul, un barbat care nu a fost identificat, a parasit cladirea, iar politia nu a operat deocamdata nicio arestare.

Opera Metropolitan din New York a fost scena mai multor episoade bizare in trecut, inclusiv a unui incident din 1988, cand unul dintre finantatorii institutiei a murit dupa ce a cazut de la balconul lojei sale in timpul unei pauze a spectacolului "Macbeth".