Cancelarul german Angela Merkel nu va asista la conferinta Uniunii Crestin-Sociale (CSU), partidul bavarez aliat al Uniunii sale Crestin-Democrate (CDU), transmite sambata agentia DPA, citand surse din CSU, pe fondul disputelor intre cei doi pe tema politicilor privind refugiatii, scrie Agerpres.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

Cancelarul, care conduce CDU, si Horst Seehofer, liderul crestin-socialilor bavarezi, au convenit vineri ca Merkel sa nu fie prezenta la conferinta ce va incepe vineri la Munchen, o decizie care intrerupe o traditie de un deceniu.

In pofida indelungatei lor relatii ca aliati politici, Seehofer a devenit "un ghimpe" in tabara lui Merkel anul trecut, prin cererea insistenta de fixare a unui plafon pentru numarul de refugiati primiti in Germania.

Cu toate acestea, cancelarul si-a mentinut promisiunea de a acorda refugiu sirienilor si a insistat ca Germania sa pastreze granitele deschise. Germania a primit in 2015 aproximativ 800.000 de migranti.

La fel ca Seehofer, majoritatea germanilor - 60%, conform unui sondaj TNS Emnid din septembrie - sustin plafonarea numarului de refugiati ce pot intra anual in Germania.

Potrivit cotidianului de mare tiraj Bild, primul care a pus in circulatie stirea, disputa dintre cei doi lideri politici este aproape de a fi rezolvata, ramanand insa cateva puncte divergente.