Candidatul Partidului Liberal la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a anuntat ca ramane in cursa electorala, pentru ca Maia Sandu, candidata Partidului Actiune si Solidaritate, nu i-a oferit un raspuns la propunerea de a-si asuma unirea cu Romania in schimbul retragerii lui, transmite portalul de stiri deschide.md, citat de Agerpres.

Mihai Ghimpu (foto arhiva)Foto: Agerpres

In ultima seara a campaniei electorale, Ghimpu i-a indemnat pe toti unionistii sa-l voteze duminica, intrucat ar fi "singurul candidat unionist" din aceasta cursa electorala. Ghimpu facuse anterior un anunt confuz privind retragerea sa din cursa, indemnandu-i totodata pe alegatorii Partidului Democrat sa-l sustina pe el in scrutinul de duminica.

"Am vazut ca Maia Sandu a spus ca nu va musca din marul otravit al PD. A dat cu piciorul in alegatorii PD. Eu fac un apel catre acesti alegatori, ca duminica sa fie cu mine", a declarat Ghimpu.

Candidatul PD Marian Lupu a anuntat acum doua zile ca se retrage din cursa electorala a alegerilor prezidentiale si ca o va sustine pe Maia Sandu.