Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat marti, la un post german de radio, ca summitul prevazut joi la Bruxelles pentru semnarea acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA) ar trebui amanat, scrie AFP.

Martin SchulzFoto: Hotnews

"Nu cred ca vom ajunge la o solutie in aceasta saptamana. Acest lucru imi pare foarte dificil", a spus Martin Schulz, la radioul Deutschlandfunk.

"Trebuie sa amanam" acest summit, a adaugat el, refuzand insa ferm sa considere ca acordul CETA a esuat.

"Un astfel de acord comercial transatlantic nu este nu stiu ce mic contract de vanzare a unei masini de ocazie, ci un mare acord comercial de importanta mondiala. Atunci, daca avem nevoie de 14 zile in plus, amanam summitul", a spus social-democratul german.

Luni, presedintele Consiliului Europeana, Donald Tusk, afirmase, in acord cu premierul canadian Justin Trudeau, ca summitul de joi este "in continuare posibil".

In Valonia, guvernul bruxellez si comunitatea lingvistica francofona au refuzat sa isi delege puterile guvernului federal belgian pentru a semna acest acord negociat de 7 ani.

Comisia, care negociaza in numele statelor membre, ar fi pregatita sa lase mai mult timp Belgiei, cateva saptamani in plus, potrivit unei surse europene